Am pregatit aceasta tarta in urma cu cativa ani, special pentru fetita mea care a fost foarte incantata de rezultat.
Pui faina intr-un vas si adaugi untul topit, oul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da, pentru minim 30 minute, la frigider.
Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi 4 oua batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucsoara. Amesteci bine, pana se omogenizeaza compozitia.
Intinzi aluatul in foaie subtire si il pui in tava pentru copt tapetata cu ulei si faina. Torni ¾ crema de branza cu spanac peste aluat si asezi decupatorul in forma de iepuras in mijloc. Torni restul de crema de branza pe langa forma de iepuras, iar in interiorul acesteia, pui un ou.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru circa 50 minute, la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos si se intareste albusul oului.