Tarta Quiche Lorraine

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2015 | 4916 vizualizari

 

Va propun o tarta rapida de vara cu ceapa verde si rosii cherry...
Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.
Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta.
Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.
Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei si include obligatoriu branza Emmental sau Gruyére.
(sursa: culinar.ro)

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foetaj
  • 200 gr bacon afumat
  • 4 oua
  • 3 linguri bune de smantana
  • 20 rosii cherry
  • ceapa verde
  • 100 gr cascaval Emmental
  • boia de ardei dulce, sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Quiche Lorraine:

Incalziti cuptorul la 200 ° C 

Prajiti baconul fără grăsime într-o tigaie anti-aderenta.

Adaugati ceapa tăiata marunt, apoi roșiile cherry tăiate în două. 

Gatiti 5 minute și rezervati. 

Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul.

Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat). 

Se pune aluatul de foietaj in forma de tarta unsa cu unt.

Depuneti compozitia cu bacon. Adaugati cascavalul taiat cubulete.

Presarati boia de ardei.

Varsati deasupra ouăle cu smântâna.

Coaceți timp de 30-40 minute.

O puteti servi calduta cu o salata verde, sau rece ca aperitiv.

Pofta Buna!!!!

TIPS-URI

1

atentie la sare- baconul este deja sarat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la cuptor cu piept de pui si cascaval