Tarta sarata cu zucchini

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2014 | 6923 vizualizari

 

V-am spus ca-mi plac tartele?azi v-am adus o tarta sarata buna de tot :)

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foietaj(rotund)
  • 400 g ricotta
  • 2 zucchini
  • 100 g prosciutto taiat cubulete
  • 2 oua
  • partunjel
  • piper
  • sare
  • parmezan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu zucchini:

Scoatem aluatul foietaj din frigider si-l tinem la temperatura camerei.intre-timp pregatim umplutura.Intr-un castron punem ricotta,ouale,prosciutto patrunjelul taiat fin si amestecam.Daca e nevoie portivim de sare.Adaugam si putin piper.

Zucchini le taiem rondele destul de subtiri.

Luam o tava de cuptor rorunda ,eu am folosit una pentru tarte,si asezam foaie de cuptor.Deasupra intindem aluatl foietaj.Il intepam cu furculita si varsam ricotta.

Deasupra ricottei asezam frumos, frumos rondele de zucchini.Marginile aluatului care raman pe dinafara le rulam ca sa facem un bord mai inalt.

Bagam la cuptor cam 30-40 minute,sau pana ce vedem rumenit foietajul.

Inainte de a scoate din cuptor mai punem si niste parmezan si lasam cateva minute sa se rumeneasca.

Se serveste cald sau rece.Pofta buna!!

TIPS-URI

1

In loc de ricotta puteti folosi branza proaspata amestecata cu crema de branza

2

in loc de zucchini folositi orice alta leguma,rosii,morcovi,ardei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu zucchini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv