Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2025 | 2474 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Andra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de tartă cu legume și brânză de capră, perfectă pentru un prânz ușor sau o cină savuroasă. 
      Pentru această Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, făină, ou, dovlecel, ceapă, roșii, brânză de capră.  

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară
      • Aluat:
      • 250 g făină de grau
      • 125 unt
      • 2 gălbenușuri
      • 1 linguriță sare
      • 1-2 linguri apă rece, dacă este necesar
      • Umplutură:
      • 1 dovlecel
      • 2 cepe roșii
      • 2 roșii
      • 100 g brânză de capră moale
      • cimbrișor verde
      • 1-2 lg ulei de măsline
      • 2 linguri oțet balsamic
      • un gălbenuș pt uns
      • sare și piper
      Portii: 6
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară:

      Cum se prepara aceasta Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară:

      Pune făina într-un bol, adaugă untul tăiat cuburi și amestecă până obții un aluat nisipos. Adaugă o linguriță de sare și cele două gălbenușuri și mixează în continuare. În cazul în care aluatul iese prea dens, poți adăuga 1-2 linguri de apă rece. Nu frământa excesiv pentru a nu activa glutenul.

      Formează o bilă, învelește-o în folie alimentară și lasă aluatul la frigider timp de o oră.

      Între timp, curăță și taie ceapa rondele subțiri. Feliază roșiile și dovlecelul la fel de subțire.

      Întinde aluatul pe blatul de lucru înfăinat ușor și decupează marginile astfel încât să capete o formă rotundă. Așază-l în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Pune brânză de capră și întinde-o pe toată suprafață aluatului. Așază deasupra feliile de legume, alternând din fiecare. Strânge marginile aluatului și presează ușor. Unge marginea cu gălbenuș de ou bătut și condimentează totul cu sare și piper. Stropește tarta cu puțin ulei de măsline.

      Coace tarta cu legume în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 25-30 minute sau până se rumenește frumos.

      După coacere, scoate tava din cuptor și las-o puțin la temperat. Garniseste cu cimbru proaspăt, puțin oțet blasamic și câteva picături de ulei de măsline.

      Este o tartă extraordinar de gustoasă și aromată. 

      Îți recomandăm și varianta dulce de Tarta cu căpșuni și fistic.
      Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară" nu uita sa-i faci un review.

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Quiche de ton cu bacon