Tarta Tatin cu prune

de papabundetot in Prajituri, 28 Sep 2013 | 8791 vizualizari

 

Saptamana aceasta am fost axata pe experimente noi si in acest context am creat si aceasta tarta tatin cu prune,din curiozitate sa vad ce gust are dar si sa vad cum se prezinta ca si textura.Dupa aceasta experienta pot spune doar ca prunele au fost zemoase si din aceasta cauza tarta mea a avut mult sirop insa a fost extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 275 gr aluat foietaj
  • 1 kg de prune
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • o lingurita de scortisoara
  • coaja de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu prune:

Prunele le-am taiat in jumatati si am scos samburul. In tava de tarta am pus la foc untul si zaharul pentru a se topi ,am adaugat o parte din scortisoara si coaja de lamaie.Dupa ce zaharul s-a topit am luat tava deoparte,am pus in ea prunele (unele cu coaja in sus si unele cu ea in jos),deasupra prunelor am pus restul de scortisoara si apoi aluatul pe care l-am asezat frumos si uniform peste prune in asa fel incat sa arate frumos la sfarsit cand aveam sa intorc tava invers,am intepat cu o furculita putin aliuatul ,l-am uns cu un galbenus de ou si am dat tava la cuptor pana s-a rumenit frumos.

Dupa ce tarta s-a racit,am pus o farfurie mai mare peste ea si am intors tava invers in asa fel incat prunele sa fie in sus.DELICIOASA!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]