Tarte aperitiv cu rosii in foietaj

de Raluca in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2010 | 18281 vizualizari

 

Un aperitiv sau o gustare usoara, savuroasa si usor de realizat

 

INGREDIENTE

  • rosii cherry
  • ceapa
  • usturoi
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • busuioc
  • sare, piper
  • aluat de foietaj
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte aperitiv cu rosii in foietaj:

Rosiile cherry se taie in jumatati, si se amesteca intr-un vas cu ceapa taiata marunt, usturoiul tocat, busuiocul (de preferinta proaspat), sarea si piperul, uleiul si otetul. Se lasa sa stea cam jumatate de ora, timp in care rosiile lasa zeama. Apoi se scurg, pastrand sosul. Acesta se pune pe foc cateva minute, pana se reduce (mai ramane doar sosul concentrat si mai gros). Se pune acest sos inapoi peste rosii si se amesteca.

Aluatul de foietaj se taie in patrate, iar marginile se ridica si se modeleaza cu mana. Se pun cate 2-3 linguri din amestecul de rosii in fiecare "barcuta" de aluat. Marginile se ung cu ou cu pensula.

Se pun in tava in cuptorul incins, pe hartie de copt, cam 40 de minute, pana se rumenesc marginile.

TIPS-URI

1

Eventual cand sunt gata, se presara branza sfaramata deasupra si se mai dau la cuptor cateva minute sa se topeasca branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte aperitiv cu rosii in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun duminical