Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

de RuxyRux in Mancare copii, 20 Iul 2021 | 4829 vizualizari

 

Este terciul delicios de care nu ma pot lipsi la micul dejun, are un gust pur si simplu fabulos, salvati reteta ca merita!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar de fulgi fini de ovaz( mie imi plac cei de la Maroza bio)
  • 1 pahar si jumatate de lapte
  • 1 cub de unt( cam o lingurita plina)
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura sirop de artar
  • vanilie( zahar vanilat sau extract, ce doriti)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun:

1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin, opriti restul de jumatate de pahar pentru final), vanilia, am omogenizat si am lasat fulgii sa fiarba in lapte in jur de doua, trei minute, timp in care am amestecat fara oprire.

2. Cand laptele a scazut aproape complet, am rasturnat terciul in farfurie si am pus deasupra restul de lapte rece( jumatate de pahar) zaharul si siropul de artar, apoi am amestecat si am potrivit gustul. Daca doriti sa il faceti mai zemos, mai adaugati putin lapte.

3. In acest moment daca doriti puteti pune deasupra fructe sau scortisoara sau gem, dulceata, , ce va inspira, mie imi place simplu, atat de mult.

O mare, mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:16

Cris

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:17

Laurica, mie imi place si in fursecuri, am preparat cu el si lipii foarte gustoase, insa asta e de departe preferatul meu, te imbratisez si-ti multumesc!

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:17

Rahela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]