Terina de ficat

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2013 | 3981 vizualizari

 

Reteta este minunata este luata de la Irina,multumesc sefa pentru reteta>:D<
Un aperitiv care se face foarte usor si e foarte gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pui
  • 2 cepe albe
  • 1 pachet de unt
  • 10 g gelatina
  • 3 linguri de coniac
  • sare/piper/cimbru/ghimbir
  • 50 g nuca
  • frunze de rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de ficat:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in pachetul de unt.Adaugam si condimentele.

Ficatul de pui se curata de pielite si se clateste sub jet de apa.Se pune si ficatul peste ceapa calita impreuna cu rozmarinul.

Cand ficatul este gata se pune in blender impreuna cu sosul format.

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa.

Nuca se piseaza marunt,jumatate de compozitie se amesteca cu gelatina si coniacul(sau ce folositi).

Pasta de ficat se amesteca cu compozitia de gelatina si nuca.

Intr-o tava punem o folie alimentara si se toarna compozitia de ficat.

Deasupra se pune nuca ramasa.

Se da la frigider pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu sos de afine sau cu dulceata de trandafiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Krystyan Trendy 1

05.01.2014, 21:52

arata grozav

Bya Ralu 1

05.01.2014, 23:40

multumesc

mihaelar63 1

23.07.2016, 12:25

Foarte buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete