Reteta inspirata dintr-o revista vegetariana, cu modificari dupa gustul personal....savuroasa pana la ultima inghititura...si inca ceva...o sa vi se para prea putina :))))) merita probata garantat!
Vanata si dovleceii se taie in felii subtiri pe lung (dovleceii i-am feliat in fasii subtiri).
Ardeii i-am taiat in sferturi.
Ceapa am tocat-o marunt, la fel si morcovii.
Pe o foaie de copt am asezat pe rand, feliile de vanata, ardeii grasi, dovleceii si le-am stropit cu ulei de masline, le-am presarat cu sare si le-am copt pe programul de grill al cuptorului, pana s-au inmuiat perfect. ( nu au incaput toate intr-o transa)
Intre timp, am incins ulei ( 3 linguri) intr-o tigaie adanca si am calit inabusit ceapa si morcovul,adaugand si cateva linguri de apa, plus busuiocul tocat, apoi am tinut vasul pe foc mic pana ce s-au inmuiat legumele ( in jur de 15 minute) am potrivit gustul de sare si piper. Am lasat sa se raceasca legumele din tigaie si le-am amestecat intr-un vas cu branza Philadelphia si mararul tocat.
Am pus o folie de prospetime intr-o tava de chec Jena si la baza am asezat o jumatate din cantitatea de legume coapte( vinete, dovlecel,ardei), deasupra am pus jumatate din crema de branza, apoi din nou restul de legume si deasupra restul de crema de branza.
Am pus tava la rece minim o ora, dar va recomand totusi minim 3 pentru a putea felia frumos terina.
O mare, dar mareee bunatate!
Mancati terina pe felii de paine integrala prajita unsa cu putin usturoi.