Terina de somon

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2010 | 8192 vizualizari

 

un aperitiv de cat de aspectos pe atat de gustos,iar daca faceti o masa si doriti ca musafiri sa fie impresionati si incantati cu siguranta ii veti cuceri cu acest aperitiv

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza ricotta
  • suc de la 2 lamai(eu am pus doar de la una)
  • 1/2 legatura arpagic verde
  • ridiche alba 1/2
  • 250 g somon afumat
  • gelatina 3 foi
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de somon:

Branza se amesteca cu sarea ,piperul si sucul de lamaie,apoi se pune arpagicul taiat foarte fin si ridichea razuita (aproximativ 1 lingura buna) si gelatina racita.

Gelatina se taie bucati se se ameteca cu 50 ml apa apoi se topeste ,sa nu fiarba,apoi se lasa la racit si se amesteca cu branza

Se ia o canita de cafea mai mica se pune folie de plastic in ea, apoi se pune cate 1 felie de somon afumat sau 2 depinde cat de mari sant si se aseaza bine pe laterala iar marginile sa fie peste canita (cu care se acopera la final)se pune compozitia de branza apoi se dau marginile laterale si se acopera bine. Se pune la rece pentru 2 -3 ore.

Cand s-a racit bine se scot canitele si se pun intr-un vas cu apa calduta 1-2 minute pt a putea sa scoatem mai usor compozitia fara sa se strice forma,apoi se scoate usor folia si se aseaza pe platou

Din aceste cantitati va ies 4 portii adica 4 canite mici pt aperititve

Se decoreaza dupa bunul plac

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (18)

danis 1

17.06.2010, 22:31

simo pe asta cum de l-am scapat numai tu puteai face asa cevaesti grozava simona

vanilla 1

29.06.2010, 13:42

super de efect!!!!

RuxyRux 1

20.05.2011, 08:14

Excelenta reteta Nadina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu cascaval