Teriyaki Steak

de Satisfyyourcravings in Vita, 25 Ian 2013 | 4345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți muşchi de vită fraged cu o grosime de 1/2 cm
  • 1 lingură mirin
  • 1 lingură sake
  • 1 lingură sos de soia light
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt, ras
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
  • 1/2 linguriță semințe de susan
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Teriyaki Steak:

Se amestecă mirinul cu sake, sosul de soia, zahărul, ghimbirul și semințele de susan. Se așează bucățile de carne în marinata obținută anterior și se refrigerează pentru minim 24 de ore. 

Se scot bucățile din marinată și aduce carnea la temperatura camerei înainte de prelucrarea termică. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă bucățile de carne. Se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte. Se scot și se lasă la odihnit un timp egal cu cel de gătire. 

Se servește cu garnitura preferată.

TIPS-URI

1

Din marinată se poate face un sos dacă se fierbe la foc mediu până când jumătate din lichid s-a evaporat.

2

Am optat pentru o garnitură de orez alb gătit simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Teriyaki Steak" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]