Tigaie cu vanat si ciuperci brune

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 21 Iun 2015 | 3422 vizualizari

 

Curatenie la congelator. Pachetelele mai mici trebuie preparate. Cum caldura nu ne mai permite preparare la cuptor, ne orientam spre tigaie!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 carne cerb
  • 500 gr inima cerb
  • 500 gr ciuperci brune
  • 5 rosii cherry
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri untura porc
  • 2 linguri otet aromatizat cu fructe de padure [ productie proprie ]
  • 2 foi dafin
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe verzi
  • 2 ardei
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie cu vanat si ciuperci brune:

  1. Carnea si inima se spala bine cu apa rece si se feliaza .
  2. Ciupercile se curata si se taie jumati apoi bucati mai mici .
  3. Legumele se curata , se spala si se toaca marunt .
  4. Caliti legumele in amestec de ulei cu untura de porc .
  5. Adugati feliile de carne si de inima .Adugati apa cat sa le acopere usor .Sarati.
  6. Acum se pune si piperul , foile de dafin , cimbrul , vinul , otetul aromatizat .
  7. Fierbeti la foc mic timp de o ora adugand apa daca este necesar .
  8. Spre sfarsitul pregatirii adugati ciupercile si lasati sosul sa scada pana are consistenta dorita .
  9. Serviti preparatul cu verdeata insotit de garnitura si salata preferata .

TIPS-URI

1

Untura de porc fragezeste si da savoare carnii de vanat care este mai seaca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie cu vanat si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

21.06.2015, 23:56

Gabitsa eu sunt de serviciu mereu Cineva trebuie sa vegheze )

mihaelar63 1

21.06.2015, 23:57

Gicuta , asa spun cei ce gusta

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:53

N-am mancat carne de vanat (am evitat mereu), dar la cum arata preparatul, as manca oricand

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la tigaie