Tiramisu reteta adaptata dupa reteta originala
Se prepara cafeaua , daca are zat se strecoara ,se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, cu mascarpone si esenta de vanilie . Albusurile se bat spuma ;dupa ce s-au intarit se adauga praful de frisca si se mai bate 1 minut cu mixerul. Cand albusurile s-au intarit bine cu praful de frisca se adauga treptat peste galbenusuri amestecand continu.
Cand cafeaua s-a racit si crema e pregatita se asambleaza prajitura.
Se ia fiecare piscot in parte si se da prin cafea pe o parte si pe alta ;nu e nevoie sa lasati mult piscoturile in cafea.
Se aseaza piscoturile inmuiate intr-o tava , peste care se adauga jumatate din crema preparata.
Peste primul rand de crema se aseaza al doilea rand de piscoturi inmuiate in cafea.
Peste al doilea rand de piscoturi se aseaza cealalta jumatate de crema si se pudreaza cu cacao.
Se lasa la frigider 12 ore inainte de a se servi.