Tiramisu cu dulceata de lapte

de Panacris in , 12 Dec 2018 | 3124 vizualizari

 

Nohat, finaly, un desert pe gustul Zmeilor ;) Tiramisuuuu, ce l-am înnobilat cu frișca Montare D'oro și dulceață din lapte! ;) Cu ocazia asta, n-am mai folosit niciun pic de zahăr ;) O rețetă simplă, dar maiestuoasă ca și gust! Gata cu vorba! spor și poftă bună! ;) P.S. Abia am reușit câteva poze de prezentare, cu ultimele porții :D ;)

 

INGREDIENTE

  • pișcoturi 300 g
  • mascarpone 250 g
  • friscă Monte D’Oro 250 g
  • dulceață de lapte 100 g
  • cafea concentrată 200 ml
  • gelatină 1 plic
  • cacao pudră ptr decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu dulceata de lapte:

Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă Montare D'oro. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă rece, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până se topeste, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)  După ce s-a răcorit gelatina, se adaugă la crema de mascarpone cu dulceață de lapte și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas se așază un strat de cremă, un strat de pișcoturi, înmuiate în cafea, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele. Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi. Se presară cu cacao, doar înainte de servire.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

P.S. Dulceața de lapte, se poate prepara și acasă;) eu am găsit varianta mai ușoară, gata preparată la magazin :d

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat