Tiramisu reteta clasica

de Corinuta in Prajituri, 8 Aug 2010 | 14583 vizualizari

 

Tiramisu reteta clasica

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 250 g mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 80 ml cafea expresso
  • o lingurita cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta clasica:

Tiramisu reteta clasica

Intr-un castronel se face un sirop din o parte (canita) cafea si doua parti apa. 

Se bate frisca cu mixerul si cand e aproape gata se reduce viteza la minim. Se adauga galbenusurile pe rand, iar apoi cate o lingura cu mascarpone pana se incorporeza tot si se omogenizeaza bine.

Se pregateste o tava pe care se aseaza piscoturile dupa ce se scufunda rapid in sirop. Se pun cu partea zaharisita in jos. Peste piscoturi se intinde o portie generoasa de crema, apoi se mai pune inca un rand de piscoturi insiropate si inca un rand de crema. Se "imbraca" totul in crema.

Cacaua se pune intr-o strecuratoare deasa si se cerne peste prajitura. 

Se da la frigider si se serveste rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]