Tiramisu reţetă cu coniac

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 23 Feb 2011 | 14110 vizualizari

 

Cum nu am gasit (bineinteles!!!) vin de Marsala m-am gandit sa pun ceva coniac.. ...avand in vedere ca maine este Dragobetele,zi de sarbatoare ne permitem sa ne ametim de iubire,de coniac sau de amandoaua,de ce nu.... PS:maine revin cu sectiunea,acum e inca la rece...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piscoturi
  • 250 ml cafea expresso
  • 250 gr zahar praf
  • 500 gr mascarpone
  • 50 ml coniac
  • 5 oua
  • cacao pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu coniac:

Tiramisu reţetă cu coniac

Asta e a 5 oara cand fac Tiramisu dupa multe retete si e prima data cand imi reuseste crema:

galbenusurile se bat cu zaharul praf pana se dubleaza compozitia si se incheaga bine

se adauga crema mascarpone si se bate incontinuu cu mixerul la viteza mica

apoi se adauga coniacul se incorporeaza bine apoi si albusurile batute spuma(de preferinta cu o lg de lemn,nu se vor inmuia.)

Amestecam cu mixerul la viteza constanta pana obtinem o crema consistenta si o punem la congelator pret de 10 minute.

In aceste zece minute eu am pus cafeaua la facut si am amestecat cu o lingurita de zahar.

Iar restul banuiesc ca se stie:

Primul blat piscoturi inmuiate(2 secunde eu am lasat)in cafea al doliea crema...iar ultimul sa fie de crema peste care cernem cacao.

Eu am uns si marginile cu crema,ca tot a ramas 3-4 lg in plus..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

cismaru_nicoleta 1

26.02.2011, 21:43

Mirela

ionela2682 1

17.05.2011, 16:02

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:35

gustosssssss

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac