Cred ca avem cu totii o reteta de Tiramisu, adaptata dupa reţeta originală, dar aceasta e una mai speciala. Tortul din imagine e facut pt ziua sorei mele care iubeste marea de aceea am schitat un vapor pe el. Puteti incerca si voi chestia asta daca faceti o petrecere cu un anume stil, decupati ceva ce vreti sa apara pe tort, puneti decupajul de hartie peste tortul gata imbracat cu frisca, crema etc si razuiti ciocolata direct pe tort astfel incat sa acopere tot. Dupa aceea indepartati decupajul rezultand ceea ce vedeti in fotografiile de mai jos.
Tiramisu reţetă speciala
Vasul in care puneti tortul poate sa aiba orice forma, se aranjeaza un rand de piscorturi in forma {piscoturile se inmoaie in cafeaua rece amestecata cu esenta de rom si esenta de amareto sau de migdale} , se pune un rand de crema , se razuieste ciocolata apoi inca un rand de piscoturi, crema, etc.
In loc de ciocolata razuita pe deasupra se poate pune cacao pudra daca si vasul in care e are peretii mai inalti.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html