Tocana de cartofi cu carnati

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 6 Mar 2021 | 6948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500g carnati afumati
  • 5 cepe
  • 1 ardei capia
  • 500g pasata de rosii
  • 100g ulei
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • boia afumata
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi cu carnati:

Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei.

Cand sunt prajiti sunt scosi intr-o farfurie.

Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt.  

Ceapa se pune la calit in uleiul ramas de la carnati 2-3 min.  

Se pun ardeii, vegeta, boia afumata, piper, apa si se fierbe 10 minute.

Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun peste ceapa.

Se adauga apa cat sa acopere cartofii si se lasa la fiert.

Dupa 10 minute se pun si carnatii prajitzi si se mai fierbe 10 min.

Se adauga pasata de rosii, se potriveste de sare si piper si se mai fierbe 10 min.

Se toaca marunt mararul si se pune in cratita, se amesteca si se mai lasa 2-3 clocote.

Se introduce in cuptor 15-20 minute ca sa scada sosul.

Se mananca cu muraturi asortate.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi si carnati de casa