Tocana de ciuperci

de Ksenya in , 2 Iul 2018 | 2879 vizualizari

 

Imi place tocana aceasta. Are o  aroma deosebita. Este ideala si in timpul postului daca inlocuim smantana cu smantana vegetala.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci curatate fierte si scurse
  • 150 ml vin alb demisec
  • 2 Rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • O bucata unt 30 g optional in timpul postului
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa ierburi de gradina Delikat
  • Piper Delikat dupa gust
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ciuperci:

Intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in ulei, adaugam ardeiul gras taiat cubulete; cand ardeiul s-a calit putin, adaugam ciupercile si vinul. Peste 5 minute, adaugam si rosiile si condimentele si lasam la fiert 10 minute.

La sfarsit se adauga untul si usturoiul, amestecam, potrivim de sare si piper, mai lasam 3 minute.

Se serveste cu mamaliga, stropita cu smantana si marar proaspat tocat.

 

TIPS-URI

1

Incercati si varianta cu hribi

2

Ciupercile sunt fierte atunci cand se lasa la fundul oalei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat