Tocana de iepure cu prune uscate si bere

de Catalina L in Iepure, 16 Iun 2018 | 5105 vizualizari

 

Este prima mea reteta cu carne de iepure 😏
Am ales  o reteta traditionala franceza din regiunea  Nord Pas-de-Calais cu prune uscate si bere. Sosul este delicios si onctuos iar carnea este frageda datorita gatirii in bere.
Am acompaniat-o cu crochete de cartofi dar o salade verde este suficienta dupa parerea mea 😊.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/tocana-de-iepure-cu-prune-uscate-si-bere.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de iepure - pulpe, spate
  • 12 cepe noi mici
  • 12 prune uscate
  • 1 mana de stafide
  • 5 linguri de coniac
  • 20 g de unt demi-sarat
  • 125 g de sunca cruda afumata taiata bucati
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 40 cl de biere
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iepure cu prune uscate si bere:

Taiati carnea in bucati potrivite.

Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi).

Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc.

Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati - atentie! Rezervati si lasati sa macereze.

Intr-o marmita topiti untul si puneti ceapa la prajit.

Adaugati sunca si rumeniti impreuna.

Puneti bucatile de carne si colorati-le pe toate partile.

Presarati faina deasupra si amestecati. Turnati berea.

Adaugati cimbrul si foaia de dafin, puneti sare si piper, amestecati si aduceti la fierbere.

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 45 minute.

 Adaugati prunele, stafidele si sosul de rosii si gatiti impreuna timp de 15 minute.

Este gata, puteti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iepure cu prune uscate si bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat cu iepure