Tocana de legume cu orez

de lilik in Mancaruri de post, 15 Noi 2012 | 10527 vizualizari

 

Este o papica tare gustoasa si potrivita in zilele de post si nu numai..eu nu am facut pentru conservat pe timpul iernii,dar ce nu s-a consumat a fost pus la frigider :D.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 ardei grasi (circa 1 kg)
  • 4-5 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 2 cutii de rosii cubulete(din cele mici de 400 gr)
  • 1 pahar cu orez
  • foi de dafin,boabe de piper
  • sare,piper
  • 300 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu orez:

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt(sau o facem cu robotul).Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Ardeii ii spalam,ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem cubulete.

Intr-o oala cu fundul gros punem uleiul si ceapa tocata la innabusit,lasam 10-15 minute dupa care adaugam morcovii si ii lasam sa se inmoaie 10-15 minute,dupa care adaugam ardeii.Lasam pe foc mic pana se inmoaie si ardeii,apoi punem orezul spalat,mai lasam cateva minute,dupa care punem 1 cutie de rosii cubulete si pe cealalta o pasam si o punem impreuna cu 2 pahare cu apa.Cand incepe sa fiarba punem sare,piper si foi de dafin+cateva boabe de piper.

Lasam sa fiarba la foc mic pana scade si toate ingredientele sunt fierte.La sfarsit potrivim de sare si piper si dam deoparte.

Se serveste calda sau rece cu paine proaspata.

TIPS-URI

1

Puteti adauga la sfarsit patrunjel verde tocat.

2

orezul se poate fierbe inainte si adauga cu 15 minute inainte de a stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

gaby_gabytza 1

16.11.2012, 13:06

foarte buna

ANNA_46 1

17.11.2012, 00:15

Super buna papica

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:48

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume