Tocana de legume pt iarna

de nadina73 in Conserve, 23 Sep 2010 | 56009 vizualizari

 

O minunatie ,merita sa incercati,nu ve-ti regreta

 

INGREDIENTE

  • 1 kg morcov
  • 3 kg ceapa
  • 5 kg ardei gras  sau gogosar rosu
  • 800 ml ulei
  • 500 g orez
  • 3 litri bulion sau pasta de tomate(rosii decojite sant si mai bune)
  • sare 2-3 lingurite
  • piper
  • foi de dafin 10 buc
  • zahar 2 linguri
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume pt iarna:

Se curata ardeiul sau gogosarul se taie feliute subtiri

Ceapa se taie pestisori.

Morcovul se taie rondele subtiri.

Orezul se fierbe separat pe jumatate.

Se amesteca ardeiul,ceapa,morcovul si orezul , se pun toate la calit cu uleiul ,sare ,foile de dafin,piper si foile de dafin,se fierb la foc potrivit amestecand din cand in cand.Bulionul sau pasta de tomate se pune spre sfarsit ,dupa care se mai fierbe 1/2 ora ,tot atunci se pune si zaharul

Se fierb aproximativ 2-3 ore

Se pun in borcane spalate si uscate in cuptor

Se pune tocana in borcanele fierbinti si se infileteaza cu capac ,dupa care se pun la dunt uscat adica intre paturi(eu asa le pun de ani de zile)si este super buna ,si garantata ca nu se stica,asta daca  capacele sant bine stanse.Dupa 2-3 zile cand borcanele s-au racit se scot si se pun pe raft in camara sau in pivnite

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pt iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari