Tocana de legume (reteta usoara)

de vero_closca in Zacusca, 26 Aug 2010 | 19314 vizualizari

 

este o reteta foarte usoara si gustoasa! va scriu cantitatile pe care le folosesc eu atunci cand fac aceasta reteta pt iarna!

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata rosii curatate de pielita si taiate felii
  • 1 galeata ardei taiati cubulete mai mari
  • 1 galeata vinete taiate cuburi
  • 1/2 galeata ceapa taiata pestisori
  • 1/4 galeata morcovi taiati rondele
  • 1/2 galeata dovlecei taiati cubulete
  • 1 legatura frunze si tulpini de telina
  • 5 ardei iuti(optional) taiati rondele
  • 5 capatani usturoi (optional)taiati feliute
  • 1 lingura piper macinat
  • 10 linguri sare
  • 1 cana zahar
  • 1 l ulei
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume (reteta usoara):

se incalzeste uleiul intr-un tuci mare si se pune ceapa sa se caleasca.cand devine sticloasa se pune ardeiul si morcovul si se calesc putin impreuna.apoi se adauga vinetele si dupa 5 minute,dovleceii .cand se patrund putin se pun rosiile.se lasa sa fiarba pe foc mediu amestecand mereu ca sa nu se prinda.se adauga apoi telina,ardeiul iute,usturoiul,sarea,piperul si zaharul.se fierbe pana scade iar uleiul se ridica deasupra. se toarna fierbinte in borcane spalate si uscate bine asezate intr-un vas de inox,se pun capacele,se aseaza cu gura in jos si se acopera cu raturi groase.a doua zi se sterg borcanele cu o carpa umeda si se aseaza in camara.rezista si 2-3 ani!

pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume (reteta usoara)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete