Tocana de manzat la ceaun

de kamy in Vita, 18 Noi 2010 | 23481 vizualizari

 

Initial eu am cumparat manzat dar cred ca a fost strabunica vacilor,asa de greu a fiert.
Ne-am pierdut toti rabdarea(mai ales Sabina...sa urmariti in poze cum le pierea zambetul...incetul cu incetul).In fine...dupa vreo 5 ore am mancat si noi si a fost chiar f bun sau ne era prea foame.
Tot in week-end-ul care a trecut s-a intamplat...asa ca ...nu mai am

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne manzat(pulpa)
  • 10 cepe verzi
  • 4 cepe mari
  • 3 ardei rosii mari
  • 3 rosii decojite
  • 300 ml suc de rosii(1 cana)
  • 1 capatana de usturoi(autohton...ala e mai mic)
  • un tub pasta de gulas dulce
  • 1 lg.otet balsamic
  • boia de ardei dulce
  • frunze de telina
  • 2 cuburi concentrat de vita
  • sare,piper
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de manzat la ceaun:

Am pus ceaunul la incins cu 100 ml ulei,am adaugat carnea taiata cubulete si cand s-a prajit bine pe toate partile,am adaugat ceapa(mai putin cozile de la ceapa verde),am calit putin ceapa,am adaugat 2 lg.rase cu boia de ardei dulce,tubul de pasta de gulas si am pus aprox.1 l apa fierbinte.Am lasat la foc pana a fiert carnea(daca scade apa mai adaugati apa fierbinte si asta pana e fiarta carnea...eu de data asta,luand plasa  cu carnea,am adaugat cred ca vreo 10 l in total).

Cand carnea e fiarta si apa a scazut binisor,am adaugat sucul de rosii,rosiile,frunzele de la ceapa verde si ardeiul,am mai lasat sa fiarba cam 5-10 min.(depinde cu e focul de tare)amestecand din cand in cand,am pus otetul balsamic,usturoiul pisat, 2 cuburi concentrat de vita,sare si piper dupa gust si am mai lasat sa dea in cateva clocote,dupa care(in sfarsit)am luat ceaunul de pe foc si am pus frunzele de tenina taiate marunt.

Noi am mancat cu mamaliguta(la mosie facem cura de mamaliga),dar se poate cu ce garnitura doriti.

Sa aveti pofta!!!

TIPS-URI

1

in mod normal mancarica ar trebui sa fie gata in 2 ore...cel mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de manzat la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne alla pizzaiola