Tocana de opintici-reteta de post

de abetina in Mancaruri de post, 10 Dec 2018 | 4717 vizualizari

 

Rețete românești de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg opintici gata fierti (bureti)
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei
  • 5 rosii potrivite
  • 4 gogonele (rosii, verzi)
  • ierburi aromate (rozmarin, oregano, maghiran)
  • 1 lingura sare
  • 50 ml.ulei
  • 4 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de opintici-reteta de post:

  Se curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa fie adaugati in tocana la vremea potrivita.
   Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la prajit cu putin ulei, se adauga ardeii fideluta, gogonelele si rosiile felii, sare, ierburi aromate, se pune capac sa fiarba incet. Cand sunt fierte, se adauga opinticii tocati, sare daca mai trebuie si se mai fierb pret de circa 10 minute, dupa care se opreste focul si se adauga usturoiul tocat, se amesteca, se pune capac si se lasa cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.

Se serveste cu mamaliguta si pentru doritori si smantana.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de opintici-reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci