Tocana de vinete cu orez basmati

de cristina1985 in Mancaruri de post, 13 Iul 2019 | 5878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg vinete
  • 2 cepe mari
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 1 lg boia dulce
  • 1 lg pasta de rosii
  • 1 lg-ta boia iute
  • ulei
  • 2 foi dafin
  • 800 ml apa
  • 12 lg orez basmati (4lg /portie)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vinete cu orez basmati:

Vinetele se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa cateva minute. Rosiile se rad pe razatoare.

Cepele se curata, se taie marunt, se calesc si se adauga condimentele. Se pune apa (800 ml), sarea si rosiile rase (cojile se arunca) si se fierb 20 minute, din momentul in care da in clocot.

Vinetele se scurg in palma, se calesc in putin in ulei si se pun in tava de cuptor ( unsa cu ulei). Se toarna amestecul de ceapa cu condimente si apa.Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute la foc mare, pana fierbe, apoi se reduce focul. Se adauga usturoiul tocat marunt si frunzele de dafin. Se mai lasa 20 minute si se mareste flacara, pana se ingroasa sosul.

Orezul basmati se fierbe separat 15 minute, din momentul in care fierbe apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vinete cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti de post