Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives

de Satisfyyourcravings in Vita, 22 Apr 2018 | 2249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tocana:
  • 3-5 linguri de ulei
  • 1 1/2 kg carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 4 tije telina
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 500 ml vin rosu sec
  • 300 ml supa de vita (se poate obtine din cub concentrat)
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1/2 lingurita mac
  • Pentru sosul de hrean:
  • 400 grame crema de branza
  • 4 linguri hrean ras
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 2 lingurite otet din vin alb
  • 8 linguri chives tocat
  • Pentru servit:
  • piure de cartofi
  • salata verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives:

Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius.

Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza.

Se incalzeste o caserola din fonta la foc mediu spre mare si se adauga uleiul. Se prajeste carnea de vita in ture, pe toate partile cateva minute, pana devine brun-aurie, dar nu este gatite complet. Se transfera pe o farfurie.

In aceeasi caserola, se adauga legumele si cimbrul. Se gatesc 10 minute la foc mediu sau pana incep sa se inmoaie. 

Separat, se incalzesc vinul si supa de vita. 

Se adauga carnea inapoi in caserola, impreuna cu faina. Se amesteca si dupa cateva minute se adauga vinul si supa. Se amesteca, se adauga pasta de tomate, piper si macul. Sare se adauga numai daca este nevoie. 

Se acopera cu un capac si se transfera in cuptor. Se gateste 3 ore.

Pentru sosul de hrean, se amesteca toate ingredientele si se serveste rece impreuna cu tocana, piure de cartofi si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos marinat cu chiftelute si ciuperci