Tocana sau ceaunata-wok

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 15 Aug 2021 | 3910 vizualizari

 

De fapt nici nu stiu daca e o tocana,stiu doar ca e cu ''leguma''mea preferata carnea de porc si cu legume din gradina mea. Deci pot sa-i zic ca e o tocana bio, desi chestia asta cu bio ma enerveaza la culme. Atata timp cat planeta asta este super poluata nu poti sa mai ai pretentia ca ceva e bio 100%, dar asta e o alta discutie, punem bio si hop si pretul pe masura. In fine, nu asta esta ''tema'' retetei, era doar despre satisfactia de ati culege propriile roade, dupa ore, zile pe munca si mai ales ca trebuia sa ne testem noua achizitie, un fel de ceaun-wok mai mare, mai greu, dar care a facut treaba buna .Mandru mi-s Bucataras, retete de suflet.

 

INGREDIENTE

  • 750 g pulpa porc
  • 1,270 ceafa porc
  • 5 morcovi
  • 400 g ceapa rosie
  • 400 g ceapa alba
  • 6 ardei grasi
  • 1 ardei capia rosu ( doar unul era copt)
  • 1,5 kg rosii
  • usturoi cca 100 g
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei cca 300-400 ml
  • apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana sau ceaunata-wok:

Este o mancare gatita la ceaunul wok, la foc de lemne. Mai intai am pregatit toate ingredientele, am spalat carnea si am taiat-o cubulete mai mici, adica bucatele decente,apoi am spalat legumele, le-am curatat si le-am taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul cubulete mai mari, morcovul rondele, rosiile bucati mai mari si usturoiul pe jumatate. Am incins bine tuciul wok, am adaugat 200 ml ulei si am calit cca 6-7 min bucatele de carne, le-am scos, am schimbat uleiul si am pus la calit ceapa cu un praf de sare, cand a inceput sa devina sticloasa am adaugat morcovul si ardeiul, am adaugat cca 300 ml apa, am asezat capacul pe tuciul wok si am lasat sa fierba bine legumele, din cand in cand am amestecat sa nu se lipeasca ( si tot am patit-o, un pic de lipitura, asa ca la foc de lemne, cu un pic de gust afumat). Dupa ce legumele sau patruns bine, am adaugat carnea si rosiile si am lasat sa fiarbaine, cca 30 min, la final am adaugat usturoiul, boiaua dulce, am potrivit de sare si piper, am mai lasat sa fiarba cca 15 min. La final am presarat patrunjel verde. Am servit cu mamaliga, muraturi si castraveti murati. Sa ne fie de bine !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana sau ceaunata-wok" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj