Tocana verde-rosie

de Constelatialeu in Pui, 2 Mai 2019 | 2521 vizualizari

 

Ceva rapid dat incet facut, cu ceapa, usturoi verde ...verdele l-am elucidat....rosu il gasiti in farfurie..... incerc sa-mi gasesc rostul......nu l-ati vatut pe undeva ?

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de aripioare de pui ( ca-s mai delicate, aiurea nu-mi plac alea de curcan si rata, gasca sunt bune pe varza )
  • ceapa verde cat vreti voi
  • usturoi verde in cantitate egala cu ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 conserva cu rosii decojite taiate cubulete de la SunFood
  • sare
  • ulei 100 ml
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana verde-rosie:

Mi-am pregatit ingredientele, curatat ceapa si usturoiul apoi le-am taiat marunt, ardeiul l-am taiat cubulete mai marisoare. Intr-o cratita de fonta smaltuita am pus uleiul l-a incins, am spalat aripioarele si apoi le-am pus la prajit in ulei cca 20 min, la foc mic, intorcandu-le pe ambele parti, am presarat un pic de sare peste aripioare. Dupa 20 min le-am scos din cratita si am pus la calit ceapa, usturoiul si ardeiul, cca 15 nim, apoi am adaugat conserva de rosii si aripioarele, am potrivit de sare si am bagat cratita la cuptor la foc mic cca 4o min. Nimic complicat doar foarte gustos, se poate servi cu mamaliguta si o salata verde sau cu ce va trece prin cap, doar se stie, gusturile nu se discuta. Ma duc sa fac salata si zic sa avem pofta......mai trec eu pe aici......

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana verde-rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana taraneasca de pui