Tocanita alba de vitel cu penne rigate

de mihaelar63 in Vita, 23 Ian 2017 | 4216 vizualizari

 

 Cu gandul la copilarie, am poftit la aceasta  tocanita de vitel ce o facea mama mea. Cat de buna era cu macaroane. Acum ne-am emancipat si servim paste cu denumiri italienesti preparate tot de ei. Am prezentat mancarica aceasta intr-una dintre farfuriile mele de inox [ am doua ], buna la toate. O am doar de vreo 25 de ani !!! Pe bucata de panza tesuta la razboi ce se vede in imagine, luam masa zilnic.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri faina alba
  • 3 cepe albe mici
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 500 gr paste penne rigate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita alba de vitel cu penne rigate:

  1. Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul.
  4. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu faina alba.
  5. Prajiti bucatelele de vitel in ulei incins, pana incep sa se rumeneasca.
  6. Adaugati ceapa, ardeiul si morcovul. Caliti impreuna inca 5 minute. Sarati putin.
  7. Turnati deasupra o cana cu apa si lasati sa fiarba la foc potrivit, timp de 30 minute.
  8. Din cand in cand, verificati sa nu scada prea mult lichidul 
  9. Spre sfarsitul fierberii, se adauga laptele si se lasa sa scada, pana obtineti un sos catifelat.
  10. Fierbeti pennele rigate in apa cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj.
  11. Scurgeti pastele intr-o sita.
  12. Gustati tocanita si sarati sau piperati, daca este nevoie. Incorporati in ea si smantana.
  13. Serviti tocanita alba de vitel impreuna cu paste, decorata cu patrunjel verde.

                 Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita alba de vitel cu penne rigate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel sote cu vin alb