Tocanita cu carnati de casa

de mihaelar63 in Porc, 15 Feb 2016 | 4093 vizualizari

 

 Tocanita cu carnati de casa si  ingroseala cu lapte si smantana este una din preferatele mele . O prepar mereu in sezon rece cat timp mai am carnati de casa . Este o tocanita sezoniera , as spune ardeleneasca si foarte hranitoare . De aceasta data diferenta a fost data de pasta de ardei tocati care a inlocuit boiaua .
 

 

INGREDIENTE

  • 1000 gr carnat afumat de casa
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 1 praz
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri pasta ardei kapia copt [ conserva proprie ]
  • 1 lingurita pasta ardei iute tocat [ conserva prpoprie ]
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • patrunjel verde
  • mamaliga
  • muraturi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carnati de casa:

  1. Spalati si curatati legumele .
  2. Carnatul se opareste in apa clocotita  . Se arunca apa .
  3. Ceapa si prazul se toaca marunt .
  4. Caliti legumele taiate pana devin sticloase . Sarati .
  5. Se pune in cratita pasta de ardei copt si cea de ardei iute .
  6. Adugati  , faina alba si amestecati .
  7. Turnati incet laptele amestecand pana se formeaza un sos ca o smantana groasa . Daca este necesar mai diluati ciu lapte [ daca nu mai aveti chiar si cu apa ] .
  8. Feliati carnatul in bucati nu foarte subtiri [ sa nu se sfarme ] . si il puneti la fiert in sosul d e pe foc . Lasati sa dea un clocot .
  9. La sfarsit se incorporeaza incet smantana si patrunjelul tocat .
  10. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  11. Decorati cu ardei iute taiat rondele .
  12.      Serviti tocanita de carnati de casa insotita de mamaliga si muraturi !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat