Tocanita cu carne de porc si paste

de diana_k in Porc, 26 Feb 2010 | 18864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g carne de porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1ardei gars
  • 250g paste
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare,
  • piper
  • optional:
  • 1lingurita de zahar
  • 2-3 catei de usturoi ,
  • foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de porc si paste:

Carnea se taie cubulete mici si se pune la calit intr-o cratita cu ulei incins.

Se amesteca continu pana isi schimba culoarea, atunci adaugam ceapa taiata bucatele mai mare. O  lasam 2 minute dupa care punem ardeiul taiat cu bulete si morcovul dat pe razatoarea mica.

Lasam sa fiarba la foc mic pana scade zeama, adaugam sare, piper, un pahar cu apa, acoperim si lasam sa fiarba inabusit la foc mic. Cand carnea este aproape gata punem si pasta de rosii, zaharul, foia de dafin, ustoroul si dam gust cu sare si piper daca mai este nevoie completam cu apa astfel nivelul apei sa fie cu 2 degete deasupra carnii.

Cand a fiert carnea ingrosam sosul cu 2 linguri de faina dizolvate in apa rece, dam un clocot si oprim focul.

Pastele se pun la fiert in apa care fierbe cu un praf de sare si o lingura de unt. cand apa fierbe bine oprim focul si acoperim oala , le lasam asa pana isi maresc volumul, apoi le scurgem si le clatim in apa rece.

Totodata aceasta tocanita poate fi servita si cu altfel de garnituri cartofi natur, piure, orez...etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de porc si paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu porc