Tocanita de ardei copti

de Criss in Mancaruri de post, 23 Oct 2015 | 30739 vizualizari

 

Azi vin cu o reteta simpla, vegetariana, o reteta de toamna. Dupa cum v-am mai spus, mie imi plac mult de tot retetele fara carne, mai ales in perioada primavara-vara-toamna cand in piete gasim tot felul de legume. Mancarea aceasta necesita ceva mai mult timp, dar merita cu siguranta tot timpul si efortul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei kapia
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti:


Ardeii se coc pe o plita sau in cuptor, cum va place mai mult, se pun intr-un vas si se acopera cel putin 15-20 minute, pentru ca apoi se pot curata mult mai usor. Se curata de coaja si se indeparteaza cotorul si samburii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeii taiati fasii si o cescuta de apa, se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga rosiile decojite taiate cubulete. Se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si scade sosul, se adauga sare si piper dupa gust, optional o lingurita de zahar pentru a taia din aciditatea rosiilor si usturoiul taiat in felii subtiri.Se mai lasa sa dea un clocot, apoi se stinge focul si se presara verdeata deasupra. Aceasta mancare se poate servi ca si garnitura langa friptura sau pur si simplu ca atare, cu mamaliga. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]