Tocanita de ceapa

de laura_n in Pui, 15 Ian 2018 | 14331 vizualizari

 

Ceapa este un ingredient foarte gustos care confera multa savoare, dulceata si aroma mancarurilor.
Daca nu ati pregatit pana acum o mancare cu multa ceapa, va recomand sa o faceti. Am o reteta numai buna!
 

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe galbene
  • 2 cepe roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 gr pastă de roșii (bulion)
  • sare
  • 500 gr carne tocată (pui)
  • 1 ceapă
  • sare
  • usturoi
  • 500 ml apă
  • rozmarin proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa:

Se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper, usturoi, după cum va place. Se adaugă o ceapă tocată mărunt. Se amestecă bine, apoi se pune la rece câteva ore. Cu ceva timp timp inainte să pregătim tocănița, se scoate carnea de la rece, se formează chifteluțe de mărime potrivită, se așază într-o tavă cu hârtie de copt și se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, la foc iute. Se lasă 15-20 minute, apoi se întorc și se mai lasă 10-15 minute.
Separat, se curăță cepele și ardeiul. Se taie julien.
Se pune la încins o tigaie (preferabil una cu diametru mare), cu ulei, apoi se adaugă ceapa și ardeiul tăiate. Se lasă focul iute la început, (atenție să nu o ardeți), apoi se reduce focul și se lasă să se gătească înăbușit, cam 20 minute. Astfel va ieși dulceagă, gustoasă.
În momentul în care chifteluțele sunt gata, se transferă în tigaie. Se lasă câteva minute.
Se diluează pasta de roșii în 300-400 ml de apă. Se toarnă peste ceapă, în tigaie. Se amestecă ușor cu o spatulă din lemn cât să se omogenizeze sosul peste ceapă. Se lasă totul la foc mic, să se gătească lent și bine. Se adaugă un praf de sare și se acoperă cu un capac. Dacă mai e cazul, mai adăugați puțină apă.
Se lasă pe foc mic, aproximativ 30 minute, până când scade sosul și ceapa devine rumenă. Se potrivește gustul cu sare, dacă e nevoie. Se servește cu mămăliguță caldă sau cu turte făcute în casă, iese o nebunie.

TIPS-URI

1

Dacă doriți, puteți adăuga 1 linguriță de zahăr brut peste sos, eu nu am folosit zahăr, dar știu acest pont de la bunica mea. Ea folosea o linguriță de zahăr la mâncărurile cu legume, în special cele cu ceapă, ardei sau la mâncarea de mazăre.

2

Puteți opta pentru prăjirea chiftelelor, însă la cuptor ies mai suculente și mai gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

laura_n 1

17.01.2018, 22:04

Multumesc frumos tuturor! Chiar va recomand sa incercati mancarea de ceapa!

Ina 1

19.01.2018, 22:50

Daca-ti iau "fata" pentru Misu, ne dai si noua? )

-Licurici- 1

26.02.2019, 09:02

Imi place mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui lionez