O mâncărică tare apreciată în CasaZmeilor, deși culmea e fără proteine din carne, doar din vegetale.
Ideală e cu ciuperci de pădure, dar în condițiile actuale, sunt bune și champignoanele 😉
Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și se toacă mărunt.
Toate aliaceele, ceapa galbenă, ceapa verde, prazul și usturoiul, se curăță apoi se toacă grosier, se pun la călit cu uleiul și puțină apă, acoperit la foc mic, cca. 10 minute.
Între timp se curăță ciupercile și se taie în sferturi.
Ardeiul gras se spală, curăță și toacă mărunt.
După ce amestecul de ceapă a devenit translucid, se adaugă cubulețele de ardei gras, ciupercile și ardeiul kapia copt. Se asezonează de sare, piper și boia, adaugă vinul cât să le acopere, apoi se lasă la gătit, neacoperit cca. 25 minute la foc mediu.
Tocăniță se servește fierbinte cu garnitura preferată, mămăliguță, piure, orez sau, de ce nu, pâine proaspătă.
Spor și poftă bună!
1
Ideală e cu ciuperci de pădure, dar în condițiile actuale, sunt bune și champignoanele 😉