Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda

de Merisor in Pui, 11 Apr 2014 | 10534 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac ciuperci cu maioneza si leurda, dar totusi m-am gandit ca e mai consistenta o tocanita.
A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 3 cepe
  • 1/2 legatura leurda
  • 3 ardei copti(de la congelator)
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita condimente (Spicy & Hot)
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • apa cat sa acopere ciupercile.
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda:

Punem ciupercile, curatate de pelicula de deasupra si spalate bine, la fiert in apa cu putina sare.

Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda, cam 20 de minute le-am lasat eu, la foc mediu.

Pieptul de pui, il spalam, il taiem cubulete, il condimentam si saram si il prajim in ulei pe o parte si pe alta, pana cand se rumeneste putin, apoi adaugam ceapa tocata solzisori.

Calim si ceapa pana devine translucida, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi, apoi adaugam leurda tocata marunt si ardeiul copt si foile de dafin si lasam totul la foc moale si acoperit ca sa se inabuse bine.

Scurgem ciupercile de apa in care au fiert si le lasam sa se raceasca putin, atat cat sa le putem toca marunt.

Adaugam ciupercile peste pieptul de pui si le lasam la foc mediu 30 de minute(eu le-am preparat la multicooker).

Cu 10 minute inainte de stingerea focului, amestecam faina cu smantana si le diluam cu putina zeama din tocanita, apoi vom adauga acest amestec in vasul de pe foc, mestecand energic in vas pentru a nu se branzi smantana si a nu se face cocoloase.

Gustam tocanita si o potrivim de sare si condimente, apoi vom stinge focul si vom adauga patrunjelul tocat.

Servim cu mamaliguta calda sau rece, dupa preferinte.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu pui in sos de vin alb