Pentru Tocanita
Pentru mamaliga
Tocanita:
Am cutatat ceapa si am taiat-o solzisori. ardeiul rosu l-am taiat pe acelasi principiu.
Intr-o tigaie cu putin ulei de masline am pus ceapa si ardeiul presarand sare si piper. Cand au inceput sa se moaie am pus peste pieptul de pui ( spalat bine si taiat fasii subtiri). Cand carnea de pui si-a schimbat culoarea am pus peste un pahar de supa de pui. Am lasat se fiarba acoperind cu-n capac. Cand carnea de pui a fost aproape facuta am pus si ciupercile taiate feliute, usturoiul pisat si bulionul. Am lasat sa fiarba pana cand a scazut din zeama. La final am pus cateva fire de patrunjel tocat.
Mamaliga:
Intr-o cratita am pus la fiert apa cu sare si putin ulei. Cand a inceput sa fiarba am adaugat faina de malai in ploaie mestecand intr-una. Am mestecat tinand pe foc pana cand s-a fiert si s-a ingrosat. Dupa ce am oprit focul am nivelat mamaliga-n cratita si am lasat-o cateva minute s-o pot trantii pe o farfurie intinsa. Dupa ce am scos mamaliga pe o farfurie cu ajutorul unei linguri umezite am format un cuib in care am pus apoi tocanita.