Tocanita de curcan cu ghebe

de Irina in Curcan, 21 Feb 2010 | 10632 vizualizari

 

Mi-era dor de o tocanita. Trebuie sa recunosc, e una din mancarurile preferate ale familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe superioare de curcan dezosate
  • 2-3 cartofi
  • o mana de ghebe
  • cateva rosii cherry
  • 2 cepe
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • o foaie dafin
  • tarhon
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ghebe:

Am taiat carnea fasii, cartofii i-am feliat, iar ceapa si usturoiul le-am tocat marunt. Am folosit un vas Zepter, drept pentru care nu am adaugat deloc ulei.

Deci, am pus carnea in vas, am acoperit-o si am lasat-o la inabusit in suc propriu, avand grija sa o intorc pe ambele parti. Am adaugat ceapa, usturoiul si condimentele si le-am lasat sa bolboroseasca impreuna o vreme. Urmatorul pas a fost sa pun cartofii si ghebele, iar cand cartofii s-au patruns am aruncat si rosioarele taiate in doua si am presarat putin tarhon pe deasupra. Mie imi place mult tarhonul in mancare si il folosesc destul de des. Aroma lui ma duce departe cu gandul, in copilarie, la bunica mea care gatea dumnezeieste...

Cand tocanita a fost gata am aranjat o portie pe un platou si am decorat-o cu patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan umpluta cu mazare, ardei si morcovi