Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

de Sidy in Pui, 4 Feb 2012 | 8117 vizualizari

 

Cea mai buna tocanita de pui este cea facuta din gaina de casa. Am dreptate sau nu ?

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina de casa
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2-3 catei usturoi
  • o cana orez
  • 1 varf cutit turmenic
  • 1 varf cutit boia iute
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 1/2 cani supa de carne
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez:

 

 

Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei.

Adaugam pasta de gogosari , usturoiul presat, boia, piper , sare si jumatate din patrunjelul verde tocat( ii va da un gust mai bun carnii daca il puneti de la inceput).Punem o cana cu apa si carnea, amestecam si mai adaugam apa daca este nevoie, astfel incat toata carnea sa fie acoperita cu apa. Acoperim vasul si lasam sa fiarba bine carnea .

Intre timp facem orezul .Il  spalam bine de tot.

 

Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul tocat, se invarte repede si se adauga orezul si supa.

Punem din nou pe focul redus, acoperim cu capac si lasam sa fiarba incet cam 15 minute ; lasam sa se odihneasca 10 minute si este gata....

 

Cand este gata tocanita se adauga si restul de patrunjel tocat si se serveste cu orezul ,montandu-se pe farfurie dupa preferinta.

Pofta mare !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu piept de pui