Tocanita de galbiori cu smantana

de Panacris in Mancaruri de legume, 23 Aug 2020 | 4252 vizualizari

 

Cum văd și aud gălbiori, gândul mă duce instant la Simona si Florin, ieșind triumfători cu coșurile pline de minunile galbene, de sub poalele brazilor din Păltiniș!
Iar bunăciunile preparate împreună cu Simona, din ciupercuțele galbene și aromate, mi-au rămas întipărite în minte. Așa că vă aduc una dintre rețetele simple, dar tare gustoase!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci gălbiori cca. 800 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ceapă verde 8 fire,
  • Usturoi 1 căpățână medie,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Smântână cca. 200 g,
  • Amidon alimentar 3 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 200 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu smantana:

Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier.

Ceapa galbenă, verde și usturoiul se curăță, spală, apoi mărunțesc și se pun la călit într-un vas încăpător cu uleiul și puțină apă, cca. 5 minute la foc iute, neacoperit.

Ciupercuțele curățate se adaugă la amestecul de ceapă și usturoi, se asezonează de sare, piper, boia, vin, lăsându-se la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.

Amidonul se amestecă cu smântâna, adusă la temperatura camerei, până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste amestecul de ciuperci și alliaceae, se amestecă continuu la foc mic, până se obține un sos catifelat și cremos.

Tocănița se servește ca atare, sau acompaniată de mămăligă/ pâine după gustul fiecăruia

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

27.08.2020, 18:10

Rocsi 1

30.08.2020, 21:23

Arata tare bine si apetisant!

RuxyRux 1

28.10.2020, 22:07

Ce mare bunatate Cris!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]