Tocanita de hribi cu legume

de Rocsi in Mancaruri de post, 25 Sep 2013 | 16988 vizualizari

 

Este o tocanita de sezon, foarte buna si gustoasa. Nu mancasem de multi ani hribi si am facut tocanita in cantitate mai mica, am zis ca poate nu o sa ne placa, insa a iesit pe gustul nostru. Daca ar fi sa aleg intre hribi si ghebe, eu prefer ghebele sincera sa fiu, imi plac mai mult. Hribii sunt asa parca mai alunecosi, dar din cand in cand merge cate o mancare.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 gogosar
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 600 gr hribi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi cu legume:

Curatam hribii si ii spalam bine.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.
Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il decojim si il facem cubulete, iar gogosarul il curatam de seminte si il taiem feliute subtiri.
Intr-un ceaunel ( sau orice alta cratita) incingem uleiul, punem ceapa si o inabusim 2-3 minute, apoi  morcovul.

Punem o canita de apa si lasam sa se patrunda putin mai bine ceapa.
Adaugam mai apoi hribii si gogosarul.

Rosiile le tocam si le turnam peste.

Condimentam cu sare, piper dupa gust si boiaua de ardei dulce.
Amestecam bine toate, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit, iar din cand in cand mai invartim in ea. Daca a scazut toata zeama mai adaugati putina apa.
La final curatam doi catei de usturoi, ii taiem feliute si ii incorporam in tocanita.
Tragem ceaunul de pe foc, mai lasam 5 minute acoperit apoi servim.
Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci