Tocanita de legume cu orez (de post)

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 27 Mar 2013 | 12941 vizualizari

 

Aceasta reteta de tocanita, o am de la mama. Perfecta pentru o zi de post. Sper sa va placa si voua ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite (una rosie si una alba)
  • 2 morcovi zdraveni
  • 1 felie groasa de 2 cm de radacina de telina
  • 2 rosii mari (pentru suc)
  • 2 gogosari (unul verde, unul rosu) mari
  • 1 ardei gras galben mare
  • 4 catei de usturoi
  • 130 gr orez
  • cateva buchetele de conopida
  • cateva frunze de telina
  • jumatate legatura de patrunjel verde
  • 2-3 frunze de dafin
  • ulei
  • sare, piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume cu orez (de post):

Punem uleiul la incins astfel incat sa fie tocmai bun pentru a adauga ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare.

Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute. Cat timp fierb morcovii, ceapa si telina, pregatim cubulete frumoase de gogosari si ardei gras si le dam si lor drumul in oala.

Din rosii preparam rapid, la mixer, un suc de rosii vartos si sanatos, iar conopida o desfacem in buchetele mici si le adaugam in oala.

Spalam orezul si il pun la semifiert in 400 ml de apa.

Amestecam din cand in cand astfel incat orezul sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Dupa 15 minute este gata semifiert.

Adaugam orezul peste legume. Potrivim de sare, piper si adaugam cateva frunze de dafin.

Amestecam si lasamtotul sa fiarba.

Intre timp, usturoiul, frunzele de telina si cele de patrunjel le vom toca marunt si apoi le vom rasturna peste tocanita.

Oprim focul si servim alaturi de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu orez (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]