Tocăniță de linte cu legume

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 24 Mar 2014 | 4260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte verde
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 morcov
  • 2 tulpini de praz
  • 1 tijă țelină
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1 ardei kapia roșu
  • ulei măsline
  • oțet balsamic
  • 1 linguriță ierburi de Provence
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 conservă roșii cubulețe în suc propriu
  • sare
  • piper negru
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 1 ardei kapia roșu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de linte cu legume:

Curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Călim ceapa cu usturoiul în uleiul de măsline, adăugăm lintea și 500 ml apă fiartă. Cei ce evită prăjelile adaugă apa de la început. Adăugăm morcovul curățat și tăiat cubulețe, prazul și țelina tăiate rondele, ciupercile feliate, 1 ardei kapia tăiat fideluță și frunzele de dafin. Lăsăm la foc potrivit pentru 15 minute, amestecând din când în când. Se mai adaugă apă fiartă dacă este nevoie. După ce lintea și legumele au fiert, adăugăm 1-2 linguri oțet balsamic și scoatem frunzele de dafin. Adăugăm ierburile de Provence, fulgii de ardei iute și roșiile cubulețe. După 5 minute, condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat și stingem focul. Servim tocănița caldă ornată cu ceapă verde și feliuțe de ardei roșu. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de linte cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]