Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec

de ArianaBala in Pui, 28 Iul 2011 | 10466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g inimioare si pipote
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 200 ml pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingurita unt
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec:

Curatam inimioarele si pipotele, si le punem la fiert in putina apa cu o lingurita de sare si o lingurita de otet, pana se fierb pe jumatate.
Punem untul intr-o tigaie mai mare( gen wok). Cand s-a topit, punem ceapa si o calim putin.

Morcovii ii curatam si unul il dam pe razatoare, celalalt il taiem rondele.

Cand ceapa a devenit aurie, punem si morcovii peste ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna.

Adaugam inimioarele si pipotele , bulionul, foaia de dafin si ardeiul gras tocat marunt si vinul.

Lasam sa fiarba 10-15 minute pana cand scade vinul si se obtine un sos mai gros. Potrivim cu sare si piper.


TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta sau piure de cartofi.

2

Cred ca merge mai bine fara foaia de dafin pt. ca are o aroma prea puternica, eu cu siguranta data viitoare n-o mai pun. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

29.07.2011, 07:22

gata vin si eu la masa la tine

ArianaBala 1

29.07.2011, 10:54

Aziz haaaaaaaaaaaaaaaai ))

ArianaBala 1

29.07.2011, 10:55

mamaie te astept cu mare drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor în vin roşu