Tocanita de porc cu cartofi

de Sim0na in Porc, 29 Apr 2015 | 4641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g pulpa porc cu grasime
  • 6 fire ceapa verde
  • ½ ardei capia
  • 2 bucati morcov
  • 5 catei usturoi
  • 1 fir rozmarin
  • cimbru
  • boia dulce
  • piper boabe
  • suc de rosii
  • sare
  • ulei
  • 6 cartofi
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi:

Intr-un vas am pus putin ulei si bucatile de carne lasandu-le la calit cateva minute, pana si-au schimbat culoarea pe toate partile. Am scos carnea, si le-am dat deoparte, uleiul l-am aruncat.

Ceapa, ardeiul si morcovul le-am taiat bucati potrivite si le-am pus la calit pana s-au inmuiat. Am adaugat bucatile de carne, cateii de usturoi taiati pe lung si am completat cu apa calda cat sa acopere bucatile de carne. La primele clocote am pus crenguta de rozmarin, cimbru si o lingurita rasa de sare. Am lasat sa fiarba cca jumatate de ora, completand cu apa de cate ori este cazul, apoi am pus 2 lingurite de boia dulce si cca 150 ml suc de rosii si am mai lasat sa fiarba vre-o 5 minute.

Intre timp am pregatit cartofii, curatandu-i si taindu-i cubulete, apoi i-am pus in tocanita, lasandu-i pana ce sunt fierti, iar sosul a scazut putin. La final am pus patrunjelul tocat maunt.

Va invit la masa!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]