Tocanita de pui cu sos de zacusca

de simona72 in Pui, 29 Ian 2014 | 7499 vizualizari

 

Am avut un pui de tara, care da un gust super bun mancarurilor,Nici nu se compara cu cel din magazine, dar care stim cu totii ca nu este la fel de fraged. Asa ca eu prefer ciorbele si tocanitele din pasarile de tara. Am vrut o tocanita buna, dar legume prea multe nu aveam in frigider asa ca mi-am adus aminte de un pont bun de la bucatarasa noastra Merisor, care foloseste zacusca la mancaruri. Intradevar, zacusca a dat un gust delicios sosului...Multumesc Merisor!>:D

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un pui
  • 1 borcan de zacusca
  • 1 ceapa
  • 1 conserva de rosii in suc de rosii
  • 1 ceasca de apa
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  • 2-3 fire de apio
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • sos iute dupa gust (eu am folosit dulceata de ardei iute)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu sos de zacusca:

Pulpele au fost mai marisoare asa ca le-am taiat in doua, iar pieptul de pui l-am taiat si pe acesta in doua. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac. Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei de masline. Adaugam apio taiat feliute si morcovul taiat rondele. Lasam la calit 2-3 minute, adaugam sucul de rosii, iar rosiile taiate in bucati mai mari si sos iute dupa gust. Mai lasam 2-3 minute sa dea in clocot si adaugam borcanul de zacusca. Amestecam ingredientele, tocam patrunjelul marunt il punem peste celelalte si amestecam. Eu am mai adaugat si o cescuta de apa pt a subtia putin sosul, acesta fiind prea gros. Astfel sosul format, il punem peste carnea de pui, punem capacul peste vas, il introducem in cuptorul incins la 160 grade, si-l lasam aproximativ 2 ore, pana carnea devine frageda.

Serviti tocanita simpla sau cu garnitura preferata si muraturi.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

puneti apa peste sos in functie de cat de mult doriti sa subtiati sosul... pana ajungeti la consistenta dorita

2

daca folositi pui de magazin reduceti durata de fierbere

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ciuperci si mascarpone