Tocanita de pui exotica, in mamaliga

de kamy in Pui, 27 Oct 2011 | 8126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(pulpe,piept)
  • 3-4 cepe
  • 2-3 ling.pasta de gogosar
  • 1 lg.cu varf ghimbir proaspat,ras sau taiat f marunt
  • 4-5 catei de usturoi(eu am pus praf de usturoi 1 lg.)
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 200 ml.bulion
  • boia de ardei iute(sau dulce)
  • sare,piper
  • faina
  • malai
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • o foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui exotica, in mamaliga:

Carnea de pui sarata si piperata, o portionam si o calim putin(pana se albeste)in 3-4 ling.de ulei.O scoatem si o lasam deoparte. Punem in uleiul ramas ceapa, o calim bine, dupa care adaugam pasta de gogosar, boiaua si ghimbirul, usturoiul tocat marunt. Mai amestecam 1 minut dupa care, punem carnea(cu tot cu zeama lasata) completam cu apa pana la nivelul carnii, punem sare si piper, foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic, pana e carnea numai buna de mancat. Adaugam bulionul si cimbrul, mai lasam sa fiarba 5 minute.

Intr-un castronel desfacem o ling.de faina cu putina apa si punem scortisoara.

Cand tocanita e gata ,punem faina cu scortisoara,amestecam bine,gustam, adaugam sare si piper daca mai trebuie si lasam sa mai fiarba 1-2 min amestecand usor.

Se opreste focul si se presara patrunjel verde,din belsug.

Noi am servit cu mamaliga si cu salata de sfecla rosie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui exotica, in mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel din carne de pui