Tochitura a la Motan

de MotanLaOale in Porc, 6 Ian 2017 | 6677 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 400 g fleica de porc
  • 500 g cotlet de porc
  • 500 g pulpa de porc
  • 300 g carnati de casa afumati
  • 400 g carnati oltenesti
  • 400 g costita afumata
  • 100 ml apa
  • cimbru
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • MAMALIGA
  • 3 pahare malai
  • 9 pahare apa
  • 50 g unt
  • 2 lingurite rase sare
  • branza de capra maturata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura a la Motan:

Carnea se taie bucati potrivite.

Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm.

Costita se taie cuburi mai mari.

Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.

Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.

Se presara cu vegeta, cimbru, piper, sare si se amesteca.

Se adauga apa si se lasa la fiert 40-45 de minute, amestecand din cand in cand.

Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime, amestecand mereu pana se rumenesc frumos.

Daca doriti sa scapati de amestecat des, se introduce cratita in cuptor unde se amesteca mai rar.

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se pune apa cu sarea la fiert, in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna pe un tocator de lemn.

Se pune in farfurie tochitura, felii de mamaliga si se rade deasupra mamaligii branza.

Se mananca obligatoriu cu muraturi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura a la Motan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulgarasi crocanti