Tochitura a la Motan

de MotanLaOale in Porc, 6 Ian 2017 | 7050 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 400 g fleica de porc
  • 500 g cotlet de porc
  • 500 g pulpa de porc
  • 300 g carnati de casa afumati
  • 400 g carnati oltenesti
  • 400 g costita afumata
  • 100 ml apa
  • cimbru
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • MAMALIGA
  • 3 pahare malai
  • 9 pahare apa
  • 50 g unt
  • 2 lingurite rase sare
  • branza de capra maturata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura a la Motan:

Carnea se taie bucati potrivite.

Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm.

Costita se taie cuburi mai mari.

Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.

Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.

Se presara cu vegeta, cimbru, piper, sare si se amesteca.

Se adauga apa si se lasa la fiert 40-45 de minute, amestecand din cand in cand.

Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime, amestecand mereu pana se rumenesc frumos.

Daca doriti sa scapati de amestecat des, se introduce cratita in cuptor unde se amesteca mai rar.

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se pune apa cu sarea la fiert, in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna pe un tocator de lemn.

Se pune in farfurie tochitura, felii de mamaliga si se rade deasupra mamaligii branza.

Se mananca obligatoriu cu muraturi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura a la Motan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor cu mamaliguta si mujdei de usturoi