Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Slow Cooker, 1 Iun 2016 | 7727 vizualizari

 

 ”De ce "Weekend cu spor" ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea ;) Luna aceasta gazda a fost minunata de Sidonia Tonceanu cu al său blog, plin de rețete, exact pe gustul Zmeilor ;) Ne-a lăsat o gamă variată de rețete pentru provocare ;) http://sidyskitchen.blogspot.ro/p/cuprins_96.html Așa că o primă rețetă a fost tochitura ;) Dap, eu am adaptat-o la ce am avut în congelator/frigider/cămară ;) și a ieșit ceva tare bunnnn și sățios;)
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Usturoi verde 3-4 fire,
  • Praz ½ tijă albă,
  • pulpă de porc cca. 500 g,
  • piept de pui cca. 250 g,
  • cârnați afumați cca. 500 g,
  • sare de mare aromatizată cu cimbru 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • zacuscă cu ciuperci a la Panacris 1 borcan, cca. 400 g,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot:

Carnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne și cârnați, se adaugă prazul rondele, ardeiul, ceapa și usturoiul verde tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, pe HIGH la slow cooker-ul Crock-Pot.

După cele 60 de minute se adaugă vinul și zacusca, și se mai lasă la gătit, tot la programul HIGH, cca. 30 de minute la gătit.

Tochitura se servește fierbinte cu mămăligă, ou și brânză rasă de oi.

Noi am optat pentru varianta de primăvară, cartofi noi cu mărar și salată de varză nouă;)

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 220 lei
1099.99 lei
879.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (16)

AndrutzaP 1

02.06.2016, 09:29

Bunnn

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:08

foarte buna!

Catalina L 1

04.06.2016, 19:55

excelenta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]