Tochitura dobrogeana

de gugugh in Porc, 11 Noi 2010 | 14785 vizualizari

 

o reteta pe care o am de la alina banica, careia ii multumesc . e ff buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc, 
  • 50 ml ulei;
  • 1 foaie de dafin;
  • cateva  boabe de piper;
  • 2 cani de apa;
  • 1 pahar de vin rosu / am preparat si cu vin alb si mi.a placut mai mult;
  • 3 linguri de pasta de rosii;
  • 1 capatana de usturoi;
  • sare;
  • boia de ardei dulce sau picata dupa preferinta;
  • 250 g telemea de oaie;
  • 4 oua;
  • malai pentru mamaliguta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura dobrogeana:

1. Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.

2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foaia de dafin si piperul boabe.

3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare,  boia dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.

Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou ochi, branza rasa si dupa preferinta cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu legume la gratar